Jakub Reimitz

šéfkuchař a gastroporadce LCI

 

Za hlavní motor, který ho žene dopředu, považuje především spokojenost svých hostů a jejich uznání. Každý dobrý šéfkuchař by podle něj měl být osobností, která má potřebné znalosti a nebojí se kombinovat různé chutě a postupy. Musí být též dobrým hospodářem a musí umět spotřebovat všechny suroviny, které má k dispozici. Vede také jako lektor kurzy vaření, specializované především na kubánskou, italskou, francouzskou kuchyni a mořské ryby. Ve své práci se řídí pravidlem, že nejdůležitější součástí kvalitní kuchyně jsou čerstvé suroviny. V kuchyni zásadně odmítá používání polotovarů, chemických dochucovadel a mikrovlnné trouby – tu podle něj dobrý kuchař v kuchyni nepotřebuje, pokud není líný. Kuchařem se vyučil v roce 1990. Působil v několika pražských restauracích jako například La Provence. Jako šéfkuchař otevíral nebo působil v restauracích U kamenného mostu, Pelikán, Ajvö. Jako sous chef byl při otevření pětihvězdičkového Carlo IV. Boscolo Luxury Hotel. Mnoho cenných zkušeností však získal po boku italského šéfkuchaře Vita Mollicy v Hotelu Four Seasons. V roce 2005 přišel do Bratislavy původně jen na 3 měsíce otevřít kubánskou restauraci Malecón Cuban Bar & Restaurant a zůstal zde dalších 6 let. Následně zde otevřel 5* Hotel Albrecht, Galloper Club, Tapas bar, La Bodequitu del Medio a restauraci Sladovňa. Tradiční kubánskou kuchyni se naučil od kubánské šéfkuchařky Dani Perez, která s ním v Malecónu působila více jak dva roky. Svůj sen mít svou vlastní restauraci si částečně splnil, když si otevřel kavárnu DESERTERIE www.deserterie.cz , kde se snaží plnit všechna přání svých hostů.