Elisa Selmi

externí redaktorka
  Narodila se ve Florencii v domě plném lásky, jídla a koček. Jejími vášněmi jsou filozofie, lidé a „dolce vita“, které se snaží spojit se svým životem. Vystudovala filozofii na Florentské univerzitě, kde také studovala jazyky, historii umění a hotelový management. V roce 2000 se pak stala certifikovaným sommelierem. Pracovala v několika hotelích v Toskánsku až do roku 2013, kdy pracovala jako majordomus pětihvězdičkového hotelu ve Florencii. Ve stejném roce se přestěhovala do Prahy, kde jí učaroval moderní a velmi rychlý životní styl. V současné době pracuje jako kreativní ředitelka pro síť restaurací Riccarda Lucqueho La Collezione. Miluje potkávat lidi z celého světa a dát jim možnost cítit se jako doma: vždy je jí velkým potěšením pohostit je v hotelích, restauracích anebo třeba přímo u ní doma. Dle jejích slov není nic lepšího, než posedět s přáteli a rodinou u dobrého jídla, s dobrým vínem a vyměňovat si zkušenosti a nápady. Velice ráda sdílí své myšlenky s českými čtenáři, kteří se chtějí dozvědět více o italských zvycích, tradicích a etiketě. Jak sama říká – má velmi málo co předat a velmi mnoho co se ještě naučit – a to je pro ni ideální příležitostí!