SPECIÁL RYBY

Ryba je zdravá, vyvážená potravina, která v posledních letech zažívá skutečný boom. Už nejíme jen štědrovečerní kapry a občas filé, ale udatně se pouštíme do neprobádaných vod sladkovodních i mořských. Proto jsme se v redakci rozhodli zvolit rybí téma. Dozvíte se, jak poznat, zda je ryba skutečně čerstvá, jak rybu správně očistit, vykuchat a naporcovat a přitom neplýtvat touto tak vzácnou (a také mnohdy dost drahou) surovinou, a podělíme se s vámi o další rady a návody. Ve speciálu vám nabízíme přehled mořských ryb s popisy a vyobrazeními, přehled měkkýšů a korýšů a také přehled českých ryb. Nechybí minikurzy vaření a známé a neobvyklé recepty na přípravu známých i neobvyklých ryb (například parmice, krevety a ančovičky anebo treska a cejn). Speciál obsahuje 159 receptů.