SPECIÁL RAJČE, JAKÁ VÁŠEŇ!

Od svého polodivokého pěstování v Latinské Americe v předkolumbovské době k dnešní běžné konzumaci této “obyčejné zeleniny” či k zpracování do podoby omáček, šťáv a pyré urazilo rajče dlouhou cestu. Ve speciálu se seznámíte nejen s příběhem rajského jablíčka anebo s různými zajímavostmi okolo rajčete, ale můžete se inspirovat našimi recepty ve svém kuchyňském snažení. Mimochodem, víte, že každý z nás, Čechů, sní ročně přes 12 kilogramů rajčat? Mnozí je mají nejraději čerstvě utržená z keříku, omytá a hned se do nich zakousnou, ale my zdůrazňujeme, že mimo to má rajče v kuchyni velmi široké využití. Představíme vám minirecepty z rajčat, polévky, předkrmy a první chody, omáčky, recepty obvyké i neobvyklé, kombinace rajčete s tradičními těstovinami, s masem, rybou anebo se zeleninou, kuchařskou školu. Rajče je prostě v italské kuchyni nezastupitelné! Speciál obsahuje 158 receptů.