Zeleninová sekaná

Polpettone vegetale
628

 náročnost: snadné
 počet porcí: 10
 doba přípravy: 2 hodiny a 50 minut

ingredience

  • 500 g brambor
  • 500 g červené čekanky
  • 350 g dýně
  • 300 g římské brokolice
  • 2 vejce
  • 1 větší pórek
  • strouhaný parmazán
  • muškátový oříšek
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Brambory uvařte ve slupce. 

Dýni nakrájejte na plátky, rozprostřete na alobal, lehce osolte a překryjte dalším alobalem. Dobře utěsněte a dejte péct na 200 °C na 30 minut. 

Očištěnou brokolici rozdělte na růžičky, ve vroucí osolené vodě uvařte al dente. 

Pórek očistěte, podélně rozřízněte a vnější část vařte několik minut ve vroucí osolené vodě. 

200 g čekanky nakrájejte na kousky. 

Uvařené brambory oloupejte a rozšťouchejte. Dýni nakrájejte na menší kousky. Do mísy dejte rozšťouchané brambory, přidejte kousky dýně, nakrájenou ředkev, brokolici a promíchejte, vznikne náplň. 

Do náplně přimíchejte vejce, 2 lžíce oleje, 2 lžíce strouhaného sýra (nebo sezónního ovčího sýra), pepř, nastrouhejte muškátový oříšek a dobře promíchejte. 

Na olejem potřený pečicí papír vyskládejte do obdélníku pórek, nandejte připravenou zeleninovou směs do tvaru sekané, znovu rozprostřete pórek a srolujte, na konec papír uzavřete do tvaru bonbónu. 

Připravenou sekanou obalte alobalem, aby měla lepší tvar, položte na plech a v horkovzdušné troubě pečte na 200 °C cca 1 hodinu a 10 minut. 

Upečenou sekanou nechte několik minut vychladnout, nakrájejte na plátky a podávejte se zbylou osolenou a olejem zakápnutou čekankou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.