Zeleninová polévka s treskou a špagetami

Zuppa di ortaggi, merluzzo e speghetti integrali
381

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

  • 600 g zeleninové směsi (květák, hrášek, šalotka, pórek, řapíkatý celer, mrkev)
  • 500 g čerstvé tresky
  • 180 g špaget
  • 50 ml čerstvé smetany
  • petrželová nať
  • máslo
  • suché bílé víno
  • česnek
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Do 1 litru vody přilijte trochu vína a na cca 5 minut nechte vařit filet z tresky. Tresku ve vývaru nechte vychladnout a poté sceďte a vývar přefiltrujte. 

V pánvi rozpusťte máslo, přilijte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou zeleninu a cca 4–5 minut restujte. Poté přilijte přefiltrovaný vývar a vařte dalších 15 minut. Odstavte z plamene a přimíchejte smetanu, osolte a přidejte nasekanou petrželovou nať. Vznikne zeleninová polévka. 

Vychladlou tresku zbavte případných kostí, nakrájejte na kousky, vložte do pánve, přidejte 30 g másla, 20 ml oleje, 1 stroužek lehce rozdrceného neoloupaného česneku a cca 3–4 minuty restujte. ½ opečené tresky přidejte do připravené zeleninové polévky a zbytek ponechte v pánvi. 

Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety al dente, sceďte a přidejte do pánve k tresce, poté 1 minutu zprudka povařte. 

Hotovou polévku nalijte do talířů, přidejte špagety s treskou a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.