Zeleninová polévka s tofu a nočky

Minestra di verdure con gnocchetti e tofu
428

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6-8
 doba přípravy: 50 minut + 30 minut odležení

ingredience

  • 270 g tofu
  • 200 g pórku
  • 150 g hladké mouky 00
  • 80 g hráškových lusků
  • 80 g bylinek
  • 3 žloutky
  • 3 mrkve
  • 3 řapíkaté celery
  • 1 vejce
  • sůl

postup

Mouku nasypte na vál, uprostřed hromádky utvořte důlek, do kterého rozklepněte vejce, žloutky, smíchejte a vypracujte pevné těsto (pokud je třeba, pro správnou konzistenci přidejte ještě žloutky nebo trochu vody). Překryjte potravinovou fólií a na cca 30 minut dejte do lednice odležet. 

Poté těsto vytvarujte do tvaru klobásy o ø1 cm, postupně krájejte malé nočky a palcem jednotlivý nok zmáčkněte. 

Řapíkatý celer zbavte vláken, mrkev oloupejte a obojí nakrájejte na malé kousky. Bylinky otrhejte a na hrubo nasekejte. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka a hráškové lusky překrojte na ½. Tofu nakrájejte na menší kostky. 

Ve větším hrnci dejte vařit 1,8 litrů vody. Do vroucí vody ponořte řapíkatý celer, hrášek, mrkev, pórek a osolte. Nechte vařit cca 10 minut, poté přidejte nočky, bylinky a tofu. Pokračujte ve vaření následujících 10 minut, poté odstavte. 

Polévku ihned servírujte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.