Zavináče ze sardinek

538

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina + 20 minut

ingredience

• 600 g středně velkých sardinek • 80 g střídky z domácího chleba • 50 g rozinek • 30 g piniových oříšků • 20 g strouhaného sýra caciocavallo • 1 pomeranč • bobkový list • čerstvé mandle • petrželová nať • citrón • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

RECEPT ZE SICÍLIE

Rozinky ponořte do teplé vody na cca 30 minut. Poté vymačkejte a nasekejte. Sardinky očistěte, odstraňte hlavu, vnitřnosti a páteř. Chlebovou střídku rozdělte na kousky a na hrubo rozmixujte. Poté rozprostřete na tác a nechte oschnout. Hrst petrželové nati rozmixujte s piniovými oříšky a v míse smíchejte se střídkou. Poté přidejte nastrouhanou kůru z ½ citrónu, rozinky, sýr, špetku soli, opepřete a zakápněte olejem. Pomeranč umyjte a nakrájejte na kolečka. Poté každé kolečko překrojte na polovinu. Do zapékací nádoby rozprostřete pečicí papír a lehce potřete olejem. Na jednotlivý plátek sardinky nandejte chlebovou střídku, srolujte a vložte do zapékací nádoby. Mezi jednotlivé sardinky vložte bobkový list a půlky plátků pomeranče. Zakápněte olejem, citrónovou šťávou z ½ citrónu, osolte a dejte péct do horkovzdušné trouby na 190 °C na 15–20 minut.  Poté z trouby vyndejte a posypte plátky nakrájených čerstvých mandlí. Ihned podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA Pokrmů se zapečenými sardinkami existuje dlouhá řada, nabízíme recept na jeden z nich, sestavený naším kuchařem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.