Zapečené brambory nadívané masovou směsí

Patate al forno farcite con "salsiccia" mista
212

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 6 středně velkých brambor (1,5 kg)
  • 150 g kuřecích prsou
  • 150 g vepřové panenky
  • 150 g telecího masa
  • 150 g pancetty
  • 1 bílá čekanka
  • 1 hrstka rukoly
  • 1 menší červená cibule
  • hřebíček
  • fenyklová semínka
  • červené víno
  • česnek
  • sůl

postup

Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a vložte do mísy s vodou a ledem. Stroužek česneku nasekejte na jemno, smíchejte s ½ sklenice červeného vína a cca 10 minut nechte odležet. 

Kuřecí, vepřové, telecí a pancettu nakrájejte na malé kousky. Maso dejte každé zvlášť do mlýnku na maso a umelte na jemno, pozor ale, ať nepřipravíte masovou pastu. Umleté maso smíchejte, přidejte hřebíček, lžíci rozdrcených fenyklových semínek a 8 g soli. Přilijte víno, masovou hmotu dobře promíchejte a v ruce propracujte, aby se vstřebala sůl. 

Brambory omyjte, neloupejte, podélně překrojte na půlku, vnitřní dužinu vykrojte a ponechte 1 cm dužiny od okraje. Připravenou masovou směsí naplňte brambory, vyskládejte na plech a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut. 

Cibuli sceďte, očištěnou čekanku nakrájejte a smíchejte s rukolou. Salát nasypte do servírovacího talíře, navrch vyskládejte upečené nadívané brambory a ihned podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Masovou směs můžete též připravit den předem, když bude maso uleželé, bude daleko chutnější. Bramborovou dužinu, kterou získáte během dlabání brambor, můžete použít pro přípravu polévky nebo osmažte v pánvi a podávejte jako přílohu. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.