Žabí polévka

317

 náročnost: velmi obtížné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 500 ml zeleninového vývaru • 100 g tvrdého chleba • 50 g řeřichy • 12 čerstvých nebo mražených žab • 4 plátky čerstvého chleba • šalotka • hladká mouka • máslo • arašídový olej • sůl

postup

Žáby očistěte tak, že odkrojíte nohy a odstraníte část zad, která je spojuje. Oddělte samotná stehýnka od spodní části nohou, ze kterých oberte maso. Maso ze stehýnka nožem stlačte k hornímu konci kosti. Tvrdý chléb nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte kousek másla, orestujte na něm nasekanou šalotku a žabí maso. Přidejte kostičky chleba, vývar a vařte 10 minut. Pak přidejte řeřichu a vařte další 2–3 minuty. Rozmixujte na hladký a hustý krém. Žabí stehýnka obalte v mouce a smažte je 1 minutu v arašídovém oleji při 180 °C. Osolte. Polévku rozdělte do talířů a podávejte s žabími stehýnky a opečenými plátky chleba.   TIP LA CUCINA ITALIANA Žáby, které lze koupit v obchodech, bývají již zbavené zadní části. Maso je charakteristické jemnou chutí, něco mezi kuřetem a bílou rybou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.