Voda a sůl – těstoviny na sardský způsob

372

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 400 g fregoly (sardské těstoviny ze středně velkého zrna) • 350 g okurek • 150 g ředkviček • 50 g rajčátek • 30 g opláchnutých k aparů • 1 červená cibule • jablečný ocet • čerstvé chilli papričky • bazalka • olivový olej extravergine • hrubá a jemná sůl

postup

Oloupanou cibuli nakrájejte ne kolečka, vložte do mísy a přilijte stejné množství vody a octa. Těstoviny uvařte ve vroucí lehce osolené vodě cca 13 minut. Sceďte, zakápněte olejem, rozprostřete na tác a nechte vychladnout. Okurku z části oloupejte pomocí škrabky na brambory, posypte hrubou solí a nechte odležet na talíři cca 10–15 minut, poté nakrájejte na kostičky. Ředkvičky a rajčátka očistěte a nakrájejte na menší kousky. Do mísy dejte nakrájená rajčátka, ředkvičky, okurku, kapary, scezenou cibuli a na závěr zakápněte olejem, jemnou solí osolte a promíchejte. Na servírovací talíř dejte těstoviny, přidejte ochucenou zeleninu, ozdobte několika plátky čerstvých chilli papriček, několik lístků bazalky a ½ naběračky ledové vody. Podávejte dle libosti s grilovaným chlebem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.