Vlažný salát z chobotnic a brokolicový krém

Insalata tiepida di moscardini e crema di broccoli
379

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 40 minut

ingredience

  • 800 g chobotniček
  • 400 g brokolice
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • cibule
  • bobkový list
  • čerstvý kopr
  • suché bílé víno
  • semena koriandru
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • černý pepř

postup

Odstraňte kůži z váčků chobotnic a oddělte chapadla. Ta ponořte do kastrůlku se studenou vodou s polovinou cibule, malým stonkem celeru, mrkví, bobkovým listem, 2 lžícemi oleje a polovinou sklenky bílého vína. 

Přiveďte k varu a nechte 30 minut vařit, potom přidejte váčky a pokračujte ve varu dalších 15 minut. Vypněte a nechte všechno vychladnout ve vývaru. 

Rozdělte brokolici na růžičky a vařte v neosolené vodě asi 8 minut, nakonec sceďte a rozložte je do mísy, aby vychladly. Vyšlehejte je s trochou vývaru z chobotnic, dokud nezískáte krém; osolte. 

Rozkrojte na půl ještě vlažná chapadla chobotnic. 

Pomalu ohřejte 60 ml oleje se špetkou rozdrceného koriandru, chomáčkem kopru a několik zrnek rozdrceného černého pepře. 

Ochuťte chobotnice tímto vonným olejem, rozdělte na brokolicový krém a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.