Vlažný salát se zeleným květákem, dýní a kadeřávkem

Insalata tiepida di cavolfiore verde, zucca e cavolo nero
343

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 280 g růžiček zeleného květáku
  • 250 g vařených fazolí
  • 200 g dýně
  • 180 g kadeřávku
  • 100 g řapíkatého celeru
  • bobkový list
  • sůl
  • olivový olej extravergine s ovocnou příchutí

postup

Kadeřávek očistěte, jednotlivé listy oddělte, na větší kusy nakrájejte a ve vodě společně s bobkovým listem vařte 10 minut. Sceďte a uchovejte v teple. 

Celer očistěte, listy odstraňte a na kousky nakrájejte. Též uvařte s bobkovým listem cca 10 minut. Stejným způsobem vařte i květák. 

Očištěnou dýni nakrájejte na kousky a v páře vařte cca 10 minut. 

Uvařenou zeleninu dejte do servírovacího talíře, přidejte fazole, zakápněte olejem a dle chuti osolte.

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Tento salát můžete ochutit dvěma různými způsoby, jemnější nebo výraznější zálivkou. Jemnější zálivku připravíte tak, že rozmixujete větší hrst listů celeru, přidáte 2–3 lžíce oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, osolíte a opepříte. Na octovou rozmixujte 1 lžíci hrubozrnné hořčice, přidejte 2 lžíce oleje, 1 lžíci jablečného octa a osolte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.