Vlažná zeleninová polévka s oříškovým krémem

387

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 40 minut + vychlazení

ingredience

• 1,5 l zeleninového vývaru • 180 g cuket • 150 g zelených fazolek • 150 g žluté papriky • 150 g vařených fazolí borlotti • 100 g mrkve • 70 ml olivového oleje extravergine • 40 g pecorina senese • 30 g pažitky, majoránky a tymiánu • 25 g pražených oříšků • 20 g petrželové nati • 2 střední cibulky • 2 stonky řapíkatého celeru • sůl

postup

Odstraňte u fazolek špičky, očistěte cuketu. Očistěte také papriku, odstraňte semínka a vlákna. Oškrábejte mrkev a očistěte cibulky. U celeru odstraňte vlákna. Všechnu zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky. Přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte zeleninu a od bodu varu vařte ještě 10 minut. Pak přidejte fazole borlotti a vařte dalších 5 minut. Stáhněte z vařiče a nechte polévku zchladnout. Rozmixujte očistěné bylinky s olejem, špetkou soli a s rozdrcenými oříšky. Mělo by vzniknout pesto hrubší konzistence. Dejte pesto do misky a přidejte nastrouhané pecorino. Polévku podávejte ochucenou lžící oříškového krému.   TIP LA CUCINA ITALIANA Množství použitých bylinek vyjma petrželky můžete měnit podle chuti, pokud máte rádi vůni cibule, přidejte víc pažitky, jestliže chcete dosáhnout svěží vůně, přidejte víc majoránky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.