Vepřový bůček s jablečným krémem

Pancetta di maiale fresca con crema di mele
154

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 3 hodiny a 30 minut

ingredience

  • 1,6 kg bůčku s kůží
  • 800 g jablek odrůdy reneta
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 1 vanilkový lusk
  • rozmarýn
  • česnek
  • semínka fenyklu
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 120 °C. 

Položte bůček do ohnivzdorné mísy, ochuťte 2 lžícemi oleje, větvičkou rozmarýnu, 2 stroužky česneku nakrájenými na tenké plátky, malou lžičkou fenyklu, osolte a opepřete. Dejte do trouby bůček otočený kůží navrch a pečte cca 3 hodiny. 

Nakrájejte jablka, vložte je do rendlíku se skořicovou kůrou a vanilkovým luskem rozkrojeným podélně a vařte na mírném ohni, dokud se jablka nebudou rozpadat (cca 15 minut). Nechte pyré vychladit, přepasírujte ho a vařte ještě pár minut, aby se trochu zredukovalo (jablkový krém).

Vyndejte z trouby maso, nakrájejte na kousky a ihned podávejte s jablkovým krémem. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA


Jestli jsou na kůži u bůčku štětiny, je potřeba je odstranit buď ostrým nožem, nebo opálit.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.