Vepřová žebírka s kávovou omáčkou

343

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 2 hodiny a 30 minut

ingredience

• 800 g žlutých brambor • 500 g vepřových žeber • 100 ml červeného vína • zeleninový vývar • máslo • kukuřičný škrob • instantní káva • čerstvá petrželová nať • olivový olej extravergine • sůl

postup

Brambory omyjte a neoloupané uvařte ve slané vodě. Uvařené brambory rozmačkejte, zakápněte olejem, osolte a přimíchejte nasekanou petrželovou nať. Do většího hrnce nalijte olej, rozpalte, přidejte žebírka, přiklopte a zprudka opékejte asi 15 minut. Odstraňte přebytečný tuk, který žebírka zanechají, a přilijte trochu červeného vína. Poté přilijte 1 litr zeleninového vývaru a minimálně 2 hodiny vařte do té doby, než maso změkne. Poté žebírka z hrnce vyjměte, šťávu zahustěte tak, že přimíchejte 5 g ve vodě rozpuštěného kukuřičného škrobu. Jakmile omáčka zhoustne, odstavte, přidejte trochu másla, 5 g instantní kávy a dobře promíchejte. Hotové kotlety přelité kávovou omáčkou podávejte se šťouchanými brambory a petrželovou natí.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.