Vepřová panenka se zelenou omáčkou

Lonza di maiale con salsa verde
177

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 20 minut + 3 hodiny vychladnutí

ingredience

  • 1 kg vepřové panenky
  • 100 g petrželové nati
  • 80 ml bílého vinného octa
  • 50 g ztvrdlého chleba
  • 40 ml olivového oleje extravergine
  • 3 vejce
  • rozmarýn
  • citrón
  • sůl
  • pepř celý

postup

Do většího hrnce nalijte vodu, přidejte větvičku rozmarýnu, na plátky nakrájený citrón a několik rozdrcených kuliček pepře. 

Panenku ponořte do vody a cca 1 hodinu nechte vařit. Jakmile teplota masa uvnitř panenky dosáhne 62 °C, odstavte, osolte, přilijte naběračku studené vody a maso ponořené ve vývaru nechte vychladnout. 

Vejce uvařte na tvrdo, oddělte žloutky od bílků a do octa namočte ztvrdlý chléb. 

Chleba lehce vymačkejte a společně s petrželovou natí, žloutky a 60 ml vody rozmixujte. Poté zakápněte olejem a zelenou omáčku osolte. 

Uvařenou panenku nakrájejte na tenké plátky, pokud možno na elektrickém kráječi. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.