Vepřová panenka na rozmarýnu s broskvemi na balzamikovém octu

374

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 600 g vepřové panenky • 2 broskve • sezónní salát • bazalka • rozmarýn • máslo • balzamikový ocet • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Maso osolte, potřete olejem, posypte nasekaným rozmarýnem a položte do ohnivzdorné mísy. Pečte v troubě vyhřáté  na 185 °C asi 40 minut. Poté nechte maso 10–15 minut odpočívat. Nakrájejte broskve na měsíčky a zprudka restujte v pánvi s jednou lžičkou másla po dobu 3 minut, pak přidejte 2 lžíce balzamikového octa a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Broskve vyjměte z pánve. Přelijte do pánve šťávu z masa a vařte 1–2 minuty, dokud se voda nevypaří (omáčka). Panenku podávejte nakrájenou na kousky s broskvemi a omáčkou, ozdobenou salátem a pár lístky bazalky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.