Vařená zelenina se zelenou omáčkou

Bollito di verdure con bagnet verd
341

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 600 g topinamburu
  • 250 g slanobýlu
  • 250 g mrkve
  • 150 ml olivového oleje extravergine
  • 50 g očištěné petrželové nati
  • 40 g chleba
  • 10 g kaparů ve slaném nálevu
  • 4 plátky sardelek
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 zeleného řapíkatého celeru
  • ocet
  • sůl

postup

Petrželovou nať rozmixujte s chlebem, přilijte ocet, přidejte opláchnuté a scezené kapary, stroužek česneku a sardelky. Zakápněte olejem a promíchejte do krémové zelené omáčky. 

Fenykl opatrně očistěte a omyjte. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer podélně nakrájejte a jemnější listy ponechte na později. Větší topinambur nakrájejte na kousky. Pokud použijete topinambur menší, pouze oloupejte a ponechte vcelku. 

Do větší pánve nalijte 1,5 l vody, přidejte topinambur, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, dejte vařit, osolte a na mírném ohni vařte cca 10 minut. 

Na závěr přimíchejte fenykl a vařte dalších 5 minut. Do křupava uvařenou zeleninu sceďte, podávejte společně se zelenou omáčkou a odděleně se zeleninovým vývarem. Na závěr ozdobte lístky řapíkatého celeru.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.