Vařená a syrová zelenina se sardelkovou zálivkou

312

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 500 g brambor • 250 g rajčátek • 200 g fenyklu • 200 g okurek • 200 g mrkve • 100 g očištěného hlávkového salátu • 30 ml vinného octa • 7 sardelek v oleji • citrón • majoránka • olivový olej extravergine střední intenzity • sůl • pepř

postup

Oškrábejte mrkev, nakrájejte ji na proužky. Povařte je 2 minuty v horké slané vodě. Pak mrkev sceďte, osušte a ochuťte dvěma lžícemi oleje, plnou lžící nasekané majoránky, šťávou z poloviny citrónu a nechte marinovat. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky, ty omyjte, osušte, pomastěte olejem a rozložte na plech do jedné vrstvy. Dejte péct na 15 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. Každou kostičku alespoň jednou otočte. Omastěte, osolte a opepřete rajčátka, přidejte je k bramborám a pečte dalších 15 minut. Vyndejte z trouby, zkontrolujte, zda je zelenina dost slaná, nechte vychladnout. Očistěte fenykl, nevyhazujte zelenou nať. Nakrájejte fenykl na tenké plátky a namočte je do ledové vody. Salát nakrájejte na proužky. Oloupejte okurku a nakrájejte ji na jemné plátky. Rozmixujte 60 ml oleje a nakrájené sardelky, přidejte fenyklovou nať a touto zálivkou ochuťte připravenou zeleninu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.