Vaječný krém se sýrem ve skořápce

Crema di uova e robiola nel guscio
422

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 300 g vyloupaného hrášku
  • 50 ml čerstvé smetany
  • 50 g měkkého sýra robiola
  • 6 vajec (po 80 g)
  • mléko
  • lososový kaviár
  • pažitka
  • sůl

postup

Ve vroucí osolené vodě vařte cca 10–15 minut hrášek. Dejte do mixéru, přilijte několik lžic mléka, osolte, rozmixujte a přes síto propasírujte.

Vejce uvařte (cca 3 minuty). Horkou vodu slijte a přilijte studenou vodu. Po 3 minutách odstraňte horní část vejce, skořápku opatrně vyprázdněte a odložte na později. Vejce s čerstvou smetanou a sýrem rozmixujte do hladkého krému. 

Pomocí cukrářského pytlíku naplňte skořápku nejprve hráškovým krémem, poté vaječným krémem. Pokud krémy zbudou, servírujte je v samostatné mističce. 

Plněné skořápky ozdobte nakrájenou pažitkou a kaviárem. 

Dle libosti podávejte na hnízdech hlávkového salátu, který skořápky podepře. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Zbylý hrášek můžete přimíchat do zeleninového vývaru. Vytvoříte výtečnou polévku, kterou můžete vylepšit další zeleninou a krutony.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.