Vaječné omelety s bramborami a hráškem

415

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 35 minut

ingredience

• 300 g brambor • 120 g vyloupaného hrášku • 80 ml čerstvé smetany • 8 vajec • pažitka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Brambory oloupejte, nakrájejte nejdřív na plátky o šířce 1 cm, poté na pravidelné kostičky o velikosti 1 cm. Ve vroucí osolené vodě uvařte hrášek, cca 2 minuty. Připravte 4 pánvičky o ø 12 cm a zakápněte je olejem. Na dno nasypte bramborové kostičky, osolte a cca 2–3 minuty pečte. Poté dejte zapéct do trouby na 190 °C na 10 minut. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu, osolte, opepřete, 4 lžíce nasekané pažitky a pomocí elektrického šlehače promíchejte. Díky takto připravené směsi se omelety během pečení nafouknou. Pánvičky vyjměte z trouby, několik bramborových kostiček odeberte na závěrečně ozdobení, přimíchejte hrášek a též několik kuliček uchovejte pro dekoraci. Poté přimíchejte vaječnou směs a dejte zapéct na dalších 10 minut. Zapečené omelety podávejte v pánvičkách a ozdobené hráškem a bramborami.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pokud nevlastníte 4 stejné zapékací formy, můžete připravit jednu větší omeletu ve vyšší pánvi o ø 20 cm a podávat ji nakrájenou kousky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.