Vaječná fritata ochucená sýrem feta a paprikami

617

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut

ingredience

• 350 g červených, žlutých a zelených paprik • 100 g sýru feta • 6 vajec • majoránka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Očištěné papriky nakrájejte na kostičky a opečte je na pánvi (ø 20–22 cm) na olivovém oleji se špetkou soli asi 10 minut. Rozklepněte vejce a lehce je rozšlehejte. Přidejte na kostičky nakrájenou fetu a špetku soli. Se solí buďte opatrní, protože feta je sama o sobě dost slaná. Potom přidejte lístky majoránky. Vlijte směs do pánve s paprikami, přiklopte a nechte péct 7–8 minut. Potom fritatu obraťte a pečte z druhé strany další 2–3 minuty. Servírujte vlažné.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pokud preferujete fritatu tenčí, můžete použít pánev o větším průměru, směs se po dně více rozprostraní a také se zkrátí doba pečení.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.