Tuňákový tatarák v bylinkové směsi

534

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut + 1 hodina odležení

ingredience

• 600 g čerstvého masa z tuňáka • 8 plátků domácího chleba • 2 rajčata • petrželová nať • bazalka • pažitka • máta • tabasco • majoránka • sůl • olivový olej extravergine

postup

Horní část rajčat nařízněte pomocí nože do tvaru kříže a ve vroucí vodě méně než 1 minutu spařte. Sceďte, oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na kostičky. Tuňáka nakrájejte na malé kostičky. Nakrájená rajčata smíchejte s tuňákem, zakápněte olejem, přidejte několik kapek tabasca a špetku soli. Mísu překryjte potravinovou fólií a cca 1 hodinu nechte v lednici odležet. 10 stvolů pažitky nakrájejte na kousky. Natrhejte 10 lístků bazalky, 10 máty, 10 petrželové nati a 10 majoránky. Všechny bylinky dobře promíchejte. Do mísy s bylinkami přimíchejte tuňákový tatarák s rajčaty. V troubě opečte plátky chleba do křupava. Nalámaný chleba podávejte společně s promíchaným tatarákem a ihned podávejte. Tento závěrečný postup proveďte pouze před samotným podáváním, jedině tak zůstane chleba křupavý.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.