Treska na šafránu s rýží pilaf s mandarinkami a brokolicí romanesko

Merluzzo allo zafferano con riso pilaf con mandarino e broccoli
432

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 25 minut rýže + 15 minut treska

ingredience

postup

Rýže pilaf s mandarinkami a romaneskem

Dejte do pekáčku na pečení (s pokličkou) 1 lžíci oleje, 1 bobkový list a 1 mandarinku rozkrojenou na polovinu. Zahřejte na prudkém ohni a jakmile bude olej rozehřátý, přidejte rýži, pár minut restujte, pak pokapejte šťávou ze 2 mandarinek a ochuťte nastrouhanou kůrou z jedné mandarinky. 

Po 2 minutách přidejte na menší kousky rozdělené růžičky z romaneska a polijte trochou zeleninového vývaru.

Přiveďte k varu, pak přikryjte poklicí a dejte péct 18–20 minut při 180 °C (tekutina se musí úplně vstřebat).

Vytáhněte rýži z trouby, roztrhejte povrch pomocí vidličky a udržujte ji v teple.

Podávejte rýži s treskou na šafránu jako jeden společný chod.

 

Treska na šafránu

Přiveďte k varu 1 l zeleninového vývaru, přidejte šafrán a špetku soli, vhoďte do vody růžičky romaneska a po 5 minutách přidejte tresku nakrájenou na kousky. 

Přiveďte znovu k varu, po 1 minutě zhasněte a nechte rybu vychladnout ve vývaru. 

Nandejte rýži pilaf na talíře a doplňte kousky tresky a romaneska.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.