Tortiglioni s kuřecím ragù na citrónu a lupínky z topinamburu

Tortiglioni con ragù di pollo al limone e chips di topinambur
294

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 700 g nebo 4 kuřecí stehýnka
  • 320 g sušených těstovin tortiglioni
  • 100 g topinamburu
  • 6 0 g vyloupaných mandlí
  • 1 citrón
  • mouka z tvrdé pšenice
  • arašídový olej
  • sůl

postup

Očištěný topinambur nakrájejte na velmi tenké plátky (můžete použít struhadlo). Plátky obalte v mouce a v dostatečném množství rozpáleného oleje osmažte v pánvi cca 1 minutu. Osmažené lupínky odkládejte na kuchyňskou utěrku. 

Mandle nasekejte na hrubo. 

Kuřecí paličky vykostěte, zbavte kůže a nakrájejte na kostky. 

Do vroucí osolené vody dejte těstoviny a několik minut nechte vařit (méně než uvádí doba vaření na obalu těstovin). 

Kuřecí maso osolte, obalte v mouce a v pánvi na trošce oleje opečte cca 5–6 minut. Poté přidejte nasekané mandle, zakápněte citrónovou šťávou, po 2–3 minutách přidejte naběračku vody z těstovin a na závěr přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, vznikne ragù. 

Uvařené těstoviny smíchejte s připraveným ragù a cca 1–2 minuty nechte provařit. 

Hotové těstoviny servírujte s topinamburovými lupínky, osolte a podávejte odděleně v míse, aby si každý mohl nabídnout dle chuti. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Pro přípravu tohoto ragù je vhodné použít kuřecí maso od kosti, jelikož zůstane měkčí a šťavnatější oproti prsům, která by byla daleko sušší.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.