Těstoviny se sýrem casera a kapustou

Pizzoccheri con casera e verza
425

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 500 g těstoviny pizzoccheri (kratší tagliatelle)
  • 400 g sýra casera
  • 400 g brambor
  • 200 g másla
  • 100 g kapusty
  • 100 g špenátu
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • šalvěj
  • česnek
  • sůl

postup

Očištěnou kapustu a špenát nakrájejte na větší kousky. Ve vroucí osolené vodě vařte špenát 20 vteřin a cca 2–3 minuty kapustu. Sceďte a nakrájejte na proužky. 

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve vroucí osolené vodě vařte cca 20 minut. Do stejného hrnce přidejte těstoviny a vařte dobu pro ně potřebnou, tak aby se brambory i těstoviny dovařily ve stejnou dobu. 

Do pánve na rozpuštěném másle dejte několik lístků šalvěje, půl stroužku česneku v celku, (který později vyjmete) a pečte česnek do té doby, než bude mít nahnědlou barvu. 

Těstoviny s brambory sceďte, přimíchejte na kousky nakrájený sýr, posypte strouhaným parmazánem, přidejte kapustu, špenát a přelijte šalvějovým máslem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.