Těstoviny s romaneskem a ančovičkami

Mezze maniche con broccolo romanesco all'acciuga
565

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 480 g těstovin mezze maniche
  • 430 g růžiček romaneska ( římská brokolice)
  • 3 ančovičky v oleji
  • česnek
  • kapary ve slaném nálevu
  • strouhané pecorino
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Růžičky romaneska dejte do vroucí vody, nesolte a vařte cca 12–15 minut. 

Oloupaný stroužek česneku nakrájejte na jemno. 

Lžíci kaparů propláchněte pod tekoucí vodou. Poté společně s ančovičkami nakrájejte na jemno a smíchejte s nakrájeným česnekem. Dobře promíchejte. 

Uvařené romanesko sceďte a v pánvi na 2 lžících oleje společně s nakrájeným česnekem a ančovičkami orestujte. Odstavte a v teple uchovejte na později. 

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny al dente, sceďte a smíchejte s teplým romaneskem.

Vše povařte v pánvi zprudka 1 minutu, dejte do servírovacího talíře, posypte dostatečným množstvím sýru a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.