Těstoviny s cibulovým krémem a chorizem

343

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut + 1 hodina odležení

ingredience

• 200 g hladké mouky • 160 g choriza • 3 jarní cibulky • 2 vejce • máslo • sůl • olivový olej extravergine

postup

Do mísy nasypte mouku, přidejte vejce, lžíci oleje, promíchejte, překryjte potravinovou fólií a cca 1 hodinu nechte v lednici odležet. Jarní cibulku očistěte a ponechte cca 10 cm včetně zeleného stonku. Stonek nakrájejte na tenká kolečka a odložte stranou na později. Cibulky rozkrojte po délce na polovinu, dejte na 2 minuty do vody vařit a sceďte. Poté vložte do mixéru, přilijte trochu vody, ve které se vařily, osolte, přidejte několik lžic oleje a rozmixujte do hladkého krému. Chorizo nakrájejte na tenké nudličky, které bez oleje několik minut restujte na pánvi, než budou křupavé. Poté z pánve vyjměte a odložte na později. Z těsta vypracuje plát o výšce 1 mm a pomocí ozubeného rádélka vykrajujte nepravidelné kousky. Takto vykrájené těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě cca 1 minutu. Do pánve, ve které jste restovali chorizo, přidejte cibulový krém, naběračku teplé vody, trochu másla, scezené těstoviny a několik minut společně povařte. Na závěr ozdobte křupavými kousky choriza a nakrájenou natí z jarní cibulky. Odstavte a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.