Těstoviny farfalle s ragù z perličky

Farfalle con ragù di faraona
272

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 450 g masa z perličky
  • 300 g hladké mouky 00
  • 5 vajec
  • 200 g krupice z tvrdé pšenice (semoliny)
  • 150 g řapíkatého celeru včetně listů
  • 100 g mrkve
  • 100 g cibule
  • strouhaný parmazán
  • máslo
  • bazalka
  • kurkuma
  • mletý bobkový list
  • vývar
  • suché bílé víno
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Stonky řapíkatého celeru, mrkev nakrájejte na kostky a cibuli nakrájejte na plátky. Maso z perličky nakrájejte na kostičky. V pánvi na trošce oleje restujte maso cca 3–4 minuty, přilijte sklenici vína, nechte vyvařit a maso z pánve vyjměte. Do pánve přidejte trochu oleje, přidejte nakrájenou zeleninu a cca 5–6 minut restujte. Poté do pánve znovu vložte maso, přidejte 3 naběračky vývaru, plamen zmírněte a přiklopené duste cca 1 hodinu. V polovině vaření přidejte další 2 naběračky vývaru. V míse smíchejte mouku s krupicí, přidejte vejce, lžičku kurkumy a vypracujte do hladkého těsta. Přiklopte a cca 30 minut nechte odležet. Z těsta vyválejte ne příliš tenký plát a pomocí vroubkovaného rádýlka vykrajujte obdélníky. Uprostřed k sobě přitiskněte do tvaru motýla. Připravené těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě cca 1–2 minuty, poté sceďte a přimíchejte do pánve s perličkou, promíchejte a společně povařte další 1 minutu. Přidejte trochu másla, posypte strouhaným parmazánem, nasekanými lístky řapíkatého celeru, bazalkou a opepřete. Na závěr posypte mletým bobkovým listem, ozdobte lístky bazalky a ihned podávejte.   Nevíte si rady, jak si připravit čerstvé těstoviny farfalle? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.