Těstoviny cavatelli s makrelou a cuketou

483

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

• 450 g cuket y • 400 g čerstvých těstovin cavatelli • 200 g scezené konzervy makrely v oleji • ½ papričky peperoncino • bazalka • bobkový  list • olivový olej extravergine • sůl

postup

Přiveďte k varu větší množství osolené vody, vložte do ní 10 natrhaných lístků bazalky a jeden bobkový list nebo jinou bylinku dle chuti a vařte těstoviny asi 8 minut. Mezitím omyjte cukety a nakrájejte je na kostičky. Pokrájejte i peperoncino. Oboje osmahněte na pánvi, po 1 minutě osolte, přiklopte a nechte dusit několik minut, potom vypněte. Rozeberte rukama filety makrely na větší kousky a vložte je do pánve k cuketám (tento krok provádějte už na pánvi mimo plamen, makrela by se měla jen lehce zahřát, nevařit) a lehce promíchejte. Slijte těstoviny a přimíchejte ostatním surovinám do pánve. Nakonec přidejte několik lístků čerstvé bazalky a servírujte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.