Telecí pečeně s kloboučky z hříbků

339

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 1 kg telecí karé • 12 kloboučků z hříbků střední velikosti • 1 stonek řapíkatého celeru • 1 cibule • 1 mrkev • česnek • rozmarýn • sůl • olivový olej extravergine

postup

Řapíkatý celer, mrkev a cibuli nakrájejte na kousky a rozložte je na dno ohnivzdorné nádoby vymazané trochou oleje. Maso ovažte na způsob pečeně tak, aby si během pečení zachovalo tvar; opečte ho na pánvi na prudkém ohni na troše oleje, z každé strany 1–2 minuty, aby se vytvořila na povrchu zlatavá kůrka; pak maso přeložte do nádoby se zeleninou, přidejte větvičku rozmarýnu, osolte a pečte v horkovzdušné troubě 35–40 minut při 180 °C; po vytažení z trouby nechte maso před krájením 10 minut odpočívat. Houby opečte na oleji s česnekem a rozmarýnem, 10 minut z jedné strany a 4–5 minut z druhé strany. Osolte je a podávejte s telecím.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.