Telecí na kyselo s cibulí a rozinkami

365

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina + 12 hodin na odpočinutí

ingredience

• 550 g telecího spodního šálu • 350 g bílé cibule • 40 g rozinek • máslo • jablečný ocet • krupicový cukr • zeleninový vývar • šalvěj • česnek • rozmarýn • olivový olej extravergine • hrubozrnná sůl

postup

Namočte rozinky na 30 minut do vlažné vody. Očistěte cibuli a na jemno ji nakrájejte. Do rendlíku vložte 300 g cibule, olej, máslo, špetku hrubozrnné soli a duste na mírném plameni po dobu 35 minut. Cibule nesmí zhnědnout. K cibuli přidejte 2 lžíce octa, lžíci cukru, odkapané rozinky, naběračku zeleninového vývaru a vařte 5 minut. Pak vařič vypněte. Ve větším hrnci orestujte 50 g nakrájené cibule s trochou másla, pár lístky šalvěje, rozmarýnem, stroužkem česneku a trochou hrubozrnné soli. Po 1–2 minutách přidejte telecí maso a zprudka restujte ze všech stran po dobu 15–18 minut. Pak vařič vypněte, přikryjte pokličkou a nechte vychladit. Nakrájejte telecí na ne příliš slabé plátky a vložte do ohnivzdorné mísy, pokryjte cibulí s rozinkami a jejich šťávou, uzavřete mísu potravinovou fólií a nechte v lednici 12 hodin odpočívat. Vyndejte maso z lednice alespoň 15 minut před samotným podáváním.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.