• 550 g telecího spodního šálu
• 350 g bílé cibule
• 40 g rozinek
• máslo
• jablečný ocet
• krupicový cukr
• zeleninový vývar
• šalvěj
• česnek
• rozmarýn
• olivový olej extravergine
• hrubozrnná sůl
postup
Namočte rozinky na 30 minut do vlažné vody.
Očistěte cibuli a na jemno ji nakrájejte.
Do rendlíku vložte 300 g cibule, olej, máslo, špetku hrubozrnné soli a duste na mírném plameni po dobu 35 minut. Cibule nesmí zhnědnout.
K cibuli přidejte 2 lžíce octa, lžíci cukru, odkapané rozinky, naběračku zeleninového vývaru a vařte 5 minut. Pak vařič vypněte.
Ve větším hrnci orestujte 50 g nakrájené cibule s trochou másla, pár lístky šalvěje, rozmarýnem, stroužkem česneku a trochou hrubozrnné soli. Po 1–2 minutách přidejte telecí maso a zprudka restujte ze všech stran po dobu 15–18 minut. Pak vařič vypněte, přikryjte pokličkou a nechte vychladit.
Nakrájejte telecí na ne příliš slabé plátky a vložte do ohnivzdorné mísy, pokryjte cibulí s rozinkami a jejich šťávou, uzavřete mísu potravinovou fólií a nechte v lednici 12 hodin odpočívat.
Vyndejte maso z lednice alespoň 15 minut před samotným podáváním.