Telecí medailonky s grepem

397

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 10 minut

ingredience

• 12 tenkých plátků telecího masa (cca 500 g) • 2 růžové grepy • piniové oříšky • hladká mouka • kuličky růžového pepře • máta • olivový olej extravergine • sůl

postup

Rozkrojte napůl grep a vylisujte šťávu. Obalte v mouce telecí plátky a opečte je zprudka na pánvi na 2 lžících olivového oleje. Po minutě obraťte a přidejte lžíci piniových oříšků a špetku soli. Opékejte další minutu. Potom vlijte grepovou šťávu a nechte vyvařit, přidejte několik kuliček růžového pepře rozmáčknuté špičkou nože a duste na mírném ohni asi 2 minuty. Servírujte s oloupanými dílky druhého grepu a lístky čerstvé máty.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Abyste mohli pohodlně oloupat jednotlivé dílky grepu, odřízněte kůru citrusu zvenčí ostrým nožem i s bílou částí slupky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.