Telecí kotlety s hřiby

467

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 35 minut

ingredience

• 4 telecí kotlety po 250 g • 400 g očištěných hřibů • 300 g rajčátek • 2 stroužky česneku • petrželová nať • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Očistěte kost kotlet, odstraňte tuk a vnější šlachu. Stáhněte je podélně kuchyňským motouzem, aby si udržely tvar při vaření. Osolte a opepřete kotlety a orestujte je ve větším hrnci se 2 lžícemi zahřátého oleje; 5–8 minut z každé strany. Vyjměte kotlety z hrnce a dejte do něj oloupané stroužky česneku a hřiby nakrájené na plátky. Na prudkém ohni z nich nechte vyvařit vodu, pak přidejte rajčátka nakrájená na čtvrtky. Restujte na prudkém ohni, aby se trochu vyvařila voda. Pak osolte, vraťte do hrnce kotlety, ztlumte oheň a vařte dalších 10 minut. Jestli chcete mít kotlety červené uprostřed, tak o pár minut zkraťte dobu vaření. Stáhněte z ohně, posypte kotlety nasekanou petrželkou a podávejte dostatečně teplé.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.