Telecí carpaccio

342

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

  • 400 g telecí svíčkové
  • svazek medvědího česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 20 g pistácií nebo pínií
  • sůl, pepř
  • 20 kuliček červeného pepře
  • 4 malé žampiony, nakrájené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kůra z půlky citrónu

postup

Jaro a léto jsou ideálním obdobím na pokrmy ze syrového masa a ryb. Tak třeba telecí maso je teď velkým hitem, a proto si z něj uděláme lehký, ale zajímavý předkrm.

Pesto na carpaccio udělejte z medvědího česneku, oleje, přidejte pistácie nebo píniové ořechy a vše dobře rozmixujte do hladké zelené hmoty.

Tu pak v menším množství lžící dejte na plátky syrového masa, zakápněte olivovým olejem, posypte strouhanou citrónovou kůrou, zlehka posypte rozdrceným růžovým pepřem, přidejte houby namarinované v olivovém oleji a ozdobte čerstvou bylinkou.

 


TIP


Vůbec se nebojte to samé udělat z hovězího masa, mečouna nebo tuňáka. A když máte radši vepřovou panenku, poválejte jí osolenou a opepřenou na pánvi, ať je asi půl centimetru do hloubky propečená a syrová uprostřed, nakrájejte ji poté nožem na plátky a ochuťte ji úplně stejně.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.