Tarte tatin s hruškami a ananasem

Tarte tatin di pere e ananas
261

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: cca 45 minut

ingredience

  • 5 plátků ananasu (360 g)
  • 230 g rozváleného listového těsta
  • 180 g hrušky nakrájené na plátky
  • 150 g krupicového cukru
  • 60 g másla
  • 1 žloutek
  • mléko
  • rozmarýn
  • sůl

postup

Vyšlehejte 1 žloutek se lžící mléka. 

Rozpusťte máslo s cukrem a špetkou soli na pánvi, jakmile zezlátne, nalijte ho na dno formy (ø 26 cm, výška 5 cm). Přidejte ihned doprostřed 1 celé kolečko ananasu, a dokola jako paprsky naskládejte půlkruhy z ananasu střídavě s plátky hrušky. 

Posypte troškou na jemno nasekaného rozmarýnu a přikryjte listovým těstem. Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct 20 minut při 180 °C, pak pokračujte dalších 10 minut při 190 °C. 

Po vytažení z trouby vyklepněte koláč ihned na servírovací talíř. Ozdobte dle chuti rozmarýnem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.