Sušenky s mandlemi a anýzem

Tegoline con mandorle e anice
390

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 50 minut + 1 hodina odležení

ingredience

  • 100 g másla
  • 100 g bílků
  • 70 g neloupaných mandlí
  • 60 g hladké mouky 00
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g třtinového cukru
  • 20 g kukuřičné jemné mouky
  • 20 g bramborové mouky
  • 2–3 hvězdy anýzu
  • čokoláda na vaření
  • sůl

postup

Semínka z hvězdiček anýzu odstraňte, paličkou přes pečicí papír rozklepněte a společně s 30 g vyloupaných mandlí, moučkovým a třtinovým cukrem rozmixujte. 

Mix cukrů smíchejte s máslem, přimíchejte obě mouky, bílky a špetku soli. Dobře promíchejte, aby vznikl hladký krém, a cca 45 minut nechte v lednici odležet. 

S pomocí cukrářského pytlíku tvořte menší hromádky, které rozprostřete na plech na pečicí papír. Plechem trochu zatřeste, tak aby se hromádky rovnoměrně rozprostřely. Posypte oloupanými a po délce překrojenými mandlemi a posypte zbylými kousky již ztuhlé čokolády. Dejte péct na 180 °C na cca 8–10 minut. Upečené sušenky nechte vychladnout a podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Moučník je lehký, protože se připravuje z oleje a sníh z bílků dodává těstu vzdušnost. Nadýchaný moučník pochází z Ameriky, je výbornou snídaní, a protože je lehký, hodí se i jako svačinka pro děti. Aby byl bohatší a chutnější, ozdobte ho vyšlehanou šlehačkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.