• 1 avokádo (200 g)
• 170 ml řeckého jogurtu
• 50 g fazolových klíčků
• 4 keříková rajčata
• 1 piadina na olivovém oleji
• 1 svazek estragonu
• sůl
• pepř
• citrón
• olivový olej extravergine
postup
Spodní část rajčat nožem nařízněte do tvaru kříže. Rajčata ponořte na chvíli do horké vody, sceďte, osušte, oloupejte, nakrájejte na stroužky a zbavte semínek. Poté stroužky nakrájejte na kostičky. Lístky estragonu otrhejte. Do menšího hrnce nalijte 150 ml oleje, přidejte estragonové lístky a po cca 1–2 minutách odstavte.
Nakrájená rajčata dejte do mísy, přidejte estragonem ovoněný olej. Mísu překryjte potravinovou fólií a cca 1 hodinu nechte odležet.
Piadinu položte na plech na pečicí papír a dejte péct na 160 °C na 20 minut. Poté z trouby vyndejte, nechte vychladnout a natrhejte na větší kusy.
Avokádo po délce překrojte na polovinu, odstraňte pecku, a avokádo oloupejte. Poté jej vidličkou rozmačkejte, přidejte lžíci oleje, šťávu z ½ citrónu, špetku soli, opepřete a promíchejte do hladkého krému.
Řecký jogurt smíchejte s estragonovým olejem a opepřete.
Fazolové klíčky též zakápněte estragonovým olejem, osolte a opepřete.
Do servírovacího talíře dejte trochu připraveného jogurtu, přidejte nakrájená a scezená rajčata (zbylý estragonový olej můžete použít k dochucení těstovin nebo ryby vařené v páře), několik lžiček avokádového krému, několik kousků natrhané piadiny a na závěr přidejte fazolové klíčky. Dle chuti ozdobte estragonovými lístky.