Studený míchaný salát s piadinou a rajčaty na estragonu

408

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut + 1 hodina marinování

ingredience

• 1 avokádo (200 g) • 170 ml řeckého jogurtu • 50 g fazolových klíčků • 4 keříková rajčata • 1 piadina na olivovém oleji • 1 svazek estragonu • sůl • pepř • citrón • olivový olej extravergine

postup

Spodní část rajčat nožem nařízněte do tvaru kříže. Rajčata ponořte na chvíli do horké vody, sceďte, osušte, oloupejte, nakrájejte na stroužky a zbavte semínek. Poté stroužky nakrájejte na kostičky. Lístky estragonu otrhejte. Do menšího hrnce nalijte 150 ml oleje, přidejte estragonové lístky a po cca 1–2 minutách odstavte. Nakrájená rajčata dejte do mísy, přidejte estragonem ovoněný olej. Mísu překryjte potravinovou fólií a cca 1 hodinu nechte odležet. Piadinu položte na plech na pečicí papír a dejte péct na 160 °C na 20 minut. Poté z trouby vyndejte, nechte vychladnout a natrhejte na větší kusy. Avokádo po délce překrojte na polovinu, odstraňte pecku, a avokádo oloupejte. Poté jej vidličkou rozmačkejte, přidejte lžíci oleje, šťávu z ½ citrónu, špetku soli, opepřete a promíchejte do hladkého krému. Řecký jogurt smíchejte s estragonovým olejem a opepřete. Fazolové klíčky též zakápněte estragonovým olejem, osolte a opepřete. Do servírovacího talíře dejte trochu připraveného jogurtu, přidejte nakrájená a scezená rajčata (zbylý estragonový olej můžete použít k dochucení těstovin nebo ryby vařené v páře), několik lžiček avokádového krému, několik kousků natrhané piadiny a na závěr přidejte fazolové klíčky. Dle chuti ozdobte estragonovými lístky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.