Studený krém z mrkve a hrášku

263

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 700 g mrkve • 250 g vyloupaného hrášku • 200 g strouhaného parmazánu • 150 ml mléka • kardamom • pomeranč • majoránka • čerstvé oregano • sůl • olivový olej extravergine s ovocnou příchutí

postup

Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do pánve nalijte lžíci oleje, přidejte nakrájenou mrkev a cca 1–2 minuty restujte. Poté přilijte 4–5 naběraček vody (nebo ještě lépe rozmixovanou mrkev, která polévce dodá plnější chuť), osolte, přidejte 2 semínka kardamomu a vařte cca 7–8 minut. Dejte ochladit do mrazáku, tím i barva bude stále svěží, poté rozmixujte a přidejte lžíci oleje. Hrášek vařte ve vroucí osolené vodě cca 1 minutu, poté sceďte, nechte ochladit, přidejte trochu oleje, osolte a rozmixujte. Mléko ohřejte na 80 °C, přimíchejte sýr a vše rozmíchejte. Mrkvový krém můžete podávat studený nebo vlažný zakápnutý hráškovým krémem a sýrovou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami, nastrouhanou pomerančovou kůrou a zakápnete olejem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.