Studené těstoviny paccheri plněné kalamáry

Paccheri freddi ripieni di calamari
540

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

  • 50 g vyloupaných mandlí
  • 40 g celerových listů
  • 24 ks těstovin paccheri
  • 4 středně velké kalamáry
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • uzená paprika
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Těstoviny paccheri uvařte al dente ve vroucí slané vodě. Sceďte, zakápněte olejem, rozprostřete na plech a nechte vychladnout. Celerové listy omyjte, dejte do mixeru, přilijte 80 ml oleje, přidejte 2 kostky ledu (led ponechá výraznou barvu a dodá krémovost), přidejte špetku soli, 50 g vyloupaných mandlí a rozmixujte, vznikne pesto. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. V míse smíchejte kávovou lžičku uzené papriky se 3–4 lžícemi oleje. Očištěné kalamáry nakrájejte na tenké plátky a v pánvi na trošce oleje necelé 2 minuty restujte. Uvařené těstoviny naplňte několika na nudličky nakrájeným řapíkatým celerem a orestovanými kalamáry. Zakápněte paprikovým olejem, ozdobte celerovým pestem a podávejte.   Nevíte si rady, jak naplnit těstoviny? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.