Špaldové lívance se švestkovou omáčkou

547

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 40 minut

ingredience

• 400 g vypeckovaných švestek • 250 g + trochu navíc cukru • 200 ml mléka • 120 g hladké mouky • 120 g špaldové mouky • 30 g rýžové mouky • 30 g hladké kukuřičné mouky • 20 g másla • 8 g prášku do pečiva • 2 vejce • citrón • sůl

postup

Nakrájejte švestky na kousky a povařte je s cukrem a šťávou z půlky citrónu 15 minut. Poté odstraňte z ohně a nechte směs vychladnout. V míse smíchejte mouky, přidejte vejce, špetku soli a špetku cukru, mléko, rozpuštěné máslo a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte na hladké těsto. Na teflonovou pánev nanášejte lžíci těstíčka na lívanec, smažte cca 1 minutu z každé strany. Takto připravte další lívance, dokud nespotřebujete všechno těsto. Lívance podávejte s vychladlou omáčkou ze švestek.   TIP LA CUCINA ITALIANA Směs mouk, použitá pro tento recept, je podobná již připravené směsi na přípravu klasických amerických lívanců, která se dá koupit.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.