Smetana z bílé čokolády s borůvkami

317

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 500 g čerstvé smetany • 250 g borůvek • 200 g bílé čokolády • 40 g krupicového cukru • citrón

postup

Dejte borůvky do mísy, posypejte je cukrem, polijte šťávou z 1 citrónu a nechte marinovat 10–12 minut. Rozpusťte 150 g bílé čokolády, zbytek nastrouhejte na hrubo. Vyšlehejte částečně smetanu. Pak přilijte pomalu rozpuštěnou čokoládu a vmíchejte ji ručně metličkou. Poté přidejte strouhanou čokoládu. Nechte odležet v mrazáku 10 minut. Podávejte v mističkách doplněné borůvkami s jejich šťávou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.