Směs mušlí s bulgurem

Misto di conghiglie e bulgur
160

 náročnost: snadné
 počet porcí: 12
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

  • 1 kg vařených slávek
  • 1 kg Venušiných mušlí
  • 1 kg srdcovek
  • 1 kg mušlí střenka
  • 300 g bulguru
  • 150 g cherry rajčátek
  • 100 g mrkve
  • 100 g žluté papriky
  • bazalka
  • česnek
  • olivový olej extravergine

postup

Očištěnou mrkev a papriku nakrájejte na malé kousky. Cherry rajčátka nakrájejte na měsíčky Přibližně 20 lístků bazalky nasekejte na jemno. Všechny mušle dejte do velkého hrnce, přidejte stroužek česneku, 5 lžic oleje a cca 2–3 minuty vařte. Poté přilijte 600 ml vroucí vody, přiklopte a na mírném ohni vařte cca 1–2 minuty. Vývar přefiltrujte přes tenké sítko a přes kuchyňskou utěrku nebo gázu. Většinu mušlí vyloupejte. Bulgur nasypte do hrnce, přidejte lžíci oleje a méně než 1 minutu restujte. Poté přilijte vývar z mušlí, vařte 10 minut, odstavte a cca 3–5 minut nechte odležet. Podávejte bulgur se směsí mušlí, nakrájenou zeleninou a posypte nasekanou bazalkou.   Jak správně připravit bulgur? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.