Smažený květák v pohankovém těstíčku

Frittelle di cavolfiore in pastella di grano saraceno
319

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 400 g květákových růžiček
  • 100 ml mléka
  • 100 g sýra bitto
  • 100 g hladké mouky 00
  • 50 g pohankové mouky
  • 50 g strouhanky
  • 2 vejce
  • rukola
  • arašídový olej
  • sůl
  • pepř

postup

Sýr na hrubo nakrájejte. Rozklepněte vejce, smíchejte s mlékem, přidejte obě mouky, osolte a šlehačem promíchejte
do ne příliš řídkého těstíčka. 

Květákové růžičky umyjte, cca 10 minut vařte v nesolené vodě, sceďte a pod tekoucí vodou nechte vychladnout. Osušte na papírové utěrce. 

V míse smíchejte uvařený květák, sýr, další vejce, strouhanku a promíchejte. Osolte, opepřete a vytvarujte menší kuličky. 

Připravené kuličky obalte v těstíčku a v pánvi na dostatečném množství oleje rozpáleném na 170 °C osmažte do zlatova. Smažené květákové kuličky odložte na papírovou utěrku, osolte a s rukolou ihned podávejte.

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Sýr bitto se získává z kravského mléka. Tento polotvrdý sýr se vyrábí v alpských pastvinách v oblasti Sondrio a i v některých oblastech Bergama. Bitto můžete nahradit jiným sezónním sýrem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.