Smažené vepřové kousky a zelenina

367

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: cca 1 hodina

ingredience

• 600 g očištěné vepřové panenky • 500 g očištěných hřibů • 450 g lilku • 250 g mrkve • 250 g očištěného fenyklu • 4 vejce • citrón • strouhanka • arašídový olej • sůl

postup

Lilek podélně rozkrojte. Dužinu se semeny eventuálně odstraňte a lilek nakrájejte na půlkruhy o tloušťce 1 cm. Nakrájejte mrkev na kolečka silná 5 mm. Nakrájejte fenykl na úzké měsíčky (takto se neoddělí plátky). Spařte fenykl a mrkev ve vroucí osolené vodě, pak je dejte oschnout na papírovou utěrku. Nakrájejte hřiby na plátky silné 5 mm. Nakrájejte panenku na plátky silné 2 cm a ty pak ještě nakrájejte na kousky. Vyšlehejte a osolte vejce, namočte do nich zeleninu, jeden druh po druhém, a pak ji obalte ve strouhance. Smažte zeleninu ve větším množství rozpáleného oleje. Pak ji dejte okapat a udržujte v teple. Vyměňte olej, zahřejte ho a usmažte v něm maso, za častého otáčení. Musí se dobře prosmažit, ale neztmavnout příliš na povrchu. Osolte osmaženou směs a ihned podávejte s plátky citrónu.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Po dlouhém smažení obalovaných pokrmů je důležité vyměnit olej. Drobky, které spadnou, se usazují na dně a mají tendenci se připalovat a znehodnocují olej.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.