Smažené plněné jehněčí kotlety

Costolette di agnello farcite e fritte
280

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 500 g nebo 12 očištěných jehněčích kotletek o tloušťce 2 cm
  • 100 g čerstvého sýra Asiago
  • 100 g dušené šunky
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • citrón
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Sýr, šunku a nastrouhanou kůru z ½ citrónu rozmixujte do krémové směsi. 

Jehněčí kotlety vodorovně nařízněte, aby vznikla kapsa. 

Každou kotletu naplňte připravenou směsí (cca 15 g na kotletu) a kapsu uzavřete stlačením okrajů. 

Kotlety obalte v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Okraje dobře spojte a utěsněte. Do větší pánve nalijte dostatečné množství oleje a v rozpáleném oleji osmažte kotlety z obou stran, cca 3 minuty z každé strany. Pokud máte rádi maso více propečené, nechte péct o minutu déle. Na závěr lehce osolte, aby chuť vnitřní náplně vynikla. 

Smažené kotlety podávejte dle chuti s fenyklovým a hlávkovým salátem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.