Smažené kuřecí paličky s kořeněnými fazolemi

377

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut a 1 hodina marinování

ingredience

• 800 g kuřecích paliček • 500 g fazolí • sezamový olej • arašídový olej • hladká mouka • uzená paprika • mletý zázvor • sůl • pepř

postup

Fazole očistěte a v osolené vodě vařte 7–8 minut.  Do mísy nalijte 40 g sezamového oleje, přidejte uzenou papriku, zázvor, osolte, opepřete a smíchejte. Do připravené směsi vložte kuřecí paličky a cca 1 hodinu marinujte. Poté paličky vyjměte, obalte v mouce a v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji smažte cca 12 minut. Během smažení několikrát otočte. Uvařené fazolky marinádou ochuťte a podávejte s kuřecími paličkami.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Sezamový olej díky lahodné chuti pečeného sušeného ovoce dodá masu a salátu exotickou příchuť. Je snadno k dostání v obchodech s bio produkty.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.