Slaný krém s čekankou a čerstvými fíky

329

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 35 minut + 30 minut vychladnutí

ingredience

• 250 ml mléka • 250 g sýra robiola • 200 g čerstvé červené čekanky • 100 g čerstvých fíků • 100 ml čerstvé smetany • 30 g hladké mouky • 2 žloutky • 2 vejce • čerstvý estragon • kukuřičný škrob • olivový olej extravergine • sůl • pepř • balsamikový ocet

postup

Přiveďte k varu mléko se smetanou. V míse smíchejte žloutky, vejce, mouku, 15 g škrobu, trochu soli a promíchejte do hladkého těsta. Poté k těstu postupně přilijte horké mléko se smetanou, průběžně míchejte a na mírném ohni vařte do té doby, než krém zhoustne. Přes jemný cedník krém propasírujte a nalijte do zapékací nádoby. Překryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout. V míse smíchejte 10 ml balsamika, 40 ml oleje, trochu soli, pepř, 2 lístky nasekaného estragonu a promíchejte. Do vychladlého krému zamíchejte sýr robiola. Čekanku očistěte, použijte nejjemnější listy a fíky nakrájejte na stroužky. Obojí zakápněte balsamikovým dresinkem. Krém podávejte s čekankou a fíky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.