Slané pečivo se špekem a ovocnou hořčicí

290

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

• 300 g švestek • 200 g cukru • 100 g plátků špeku Lardo • 30 g kakaových bobů • 1 listové těsto • žloutek, citrón • instantní hořčice • horké kakao

postup

Vypeckované švestky nakrájejte na čtvrtiny, smíchejte s cukrem a cca 1 hodinu nechte odležet. Listové těsto rozprostřete, potřete rozšlehaným vejcem, posypte horkým kakaem a mletými kakaovými boby, nakrájejte na plátky o velikosti 1,5–2 cm a několikrát přetočte do tvaru spirály. Dejte péct do horkovzdušné trouby na 200 °C na 10 minut. Švestky dejte do hrnce včetně vzniklé šťávy, přilijte 10 ml citrónové šťávy a na mírném ohni vařte cca 10 minut. Přimíchejte 3–4 g instantní hořčice a nechte vychladnout. Upečené slané pečivo omotejte plátkem špeku a podávejte se švestkovou hořčicí.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Kakaové boby pořídíte ve specializovaných obchodech anebo v dobře zásobovaném lahůdkářství. Pro intenzivnější a pikantní chuť ovocné hořčice můžete  instantní hořčici nahradit čtyřmi kapkami esenciálního oleje z hořčice, který pořídíte v lékárně. Dejte pozor, jelikož se jedná o dráždivou látku, je třeba dávkovat s velkou opatrností!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.